– Har du lyst til å jobbe, så skal jeg klare å finne en stilling til deg

Geir Hanssen har siden tenårene drømt om å flytte til Selbu. Nå har han gjort drømmen til virkelighet, og det er ingen tvil om at den fartsglade trondhjemmeren stortrives i sitt nye hjem ved Selbusjøen.

Det er full aktivitet i lokalene til SIFA i Selbu kommune. Tynnplatespesialistene lager alt fra slukrister, toginnredning og spritdispensere. Håndsprit, vel og merke.

Men det som virkelig har satt fart på SIFA-toget de siste årene er en storkontrakt med Siemens, som ble signert i 2018.

Da ble de valgt som leverandører av nettstasjoner – også kjent som trafokiosker – som leveres over hele landet.

 

Det har virkelig vært en døråpner for oss. Det har ført til at vi har vokst på alle mulige måter. Det har rett og slett vært et lite industrieventyr, sier daglig leder Arnt Otnes ved SIFA.

Det er ikke bare SIFA som merker at det er vind i seilene i kommunen. Arnt forteller at hele bygda har hatt en solid vekst de siste årene.

– Selbu er en bygd på vei oppover. Her finner du nye skoler, et gryende næringsliv, aktører som satser stort på industri. Det er spennende tider, oppsummerer han.

– Selbu er i hjerterota mi

– Selbu er i hjerterota mi

Yrkesstolthet

Det ser ikke ut til at veksten kommer til å stanse med det første. Det virker heller som om det kommer til å bli enda mer å gjøre for de 51 ansatte ved SIFA i tiden fremover.

– I fjor leverte vi 430 nettstasjoner – en ny rekord. Nå har vi fått signaler om at vi skal øke til 600. Det lover utrolig godt for fremtiden, sier Arnt og forteller at de har et stort behov for flere dyktige folk på SIFA-laget.

20230421 - Selbu Vekst – Sifa-17_2

Én av dem som står i spissen for å montere disse nettstasjonene er Tommy Hansen, som er områdeansvarlig for nettopp nettstasjonene i SIFA. Han er opprinnelig fra Sulitjelma i Nordland, men kom flyttende til Selbu i 2011.

Han oppsummerer årene i kommunen på denne måten.

– Jeg kom fort inn i lokalsamfunnet og trives utrolig godt i Selbu. Det er trivelige folk og det er lett å komme i kontakt med dem, forteller Tommy, og trekker frem det rike friluftslivet som et stort pluss.

– Det er jo utrolig mye fin natur rett utenfor stuedøra. Det er mange fine stier og turmål som gjør at jeg bruker naturen mye, legger han til.

– Selbu er i hjerterota mi

En annen viktig grunn til at han trives i Selbu er jobben.

– Jeg hadde aldri tenkt over eller lagt merke til nettstasjoner før jeg begynte å montere dem. Nå er det slik at hvis jeg er ute og reiser i Norge, legger jeg merke til dem hele tida. Jeg kikker litt etter produktene våre, sier han.

Vi følger jo produktene fra a til å. Det gir oss en stor eierskapsfølelse til tingene vi lager. Jeg vil si at jeg føler på litt stolthet, legger han til.

– Godt samhold

Like ved nettstasjonsområdet holder Eirik Kjøsnes til. Han sier seg enig med Tommy.

– Det er et godt samhold blant oss som jobber her. Vi er en ærekjær gjeng, og det er svært lite utskiftinger. Det er et tegn på godt arbeidsmiljø, sier Eirik.

Han tror det er flere grunner til at arbeidsmiljøet er såpass godt.

– Vi har fleksitid, noe som henger høyt hos folk, tror jeg. Men det viktigste er at vi får mye frihet under eget ansvar. Det er ingen som står og ser over skuldrene våre når vi jobber. Ledelsen stoler på at vi får jobben gjort, sier Eirik.

20230421 - Selbu Vekst – Sifa-15_2

– Selbu er i hjerterota mi

Han har ansvaret for laserskjæreren hos SIFA – der det blant annet produseres deler til transformatorer, søppelbokser og produkter som skal kapsle inn elektronikk.

– Arbeidsdagen handler om å holde produksjonen i gang. Det kreves programmering og å finne material til jobben, slik at alt går så knirkefritt som mulig, sier Eirik, som har jobbet hos SIFA siden 2008.

Det vil si at han har vært med på en utrolig vekst, og han forteller at det har gått over all forventning.

– Det har jo eksplodert de siste årene. Vi har doblet antall hoder og utvidet lokalene voldsomt. Jeg var litt skeptisk til hvordan denne veksten skulle utarte, men det har vist seg å være en positiv ting. Det er spennende å jobbe på et sted som satser og utvikler seg, sier Eirik.

Store jobbmuligheter

I dag er de altså 51 ansatte i SIFA, og Arnt forteller at det er en fin miks med folk. Fra 20 til 65 år – folk med ingeniørbakgrunn, lærere og gårdsarbeidere.

Nå er det store jobbmuligheter for deg hos SIFA og i Selbu – uansett hvilken bakgrunn eller erfaring du har.

– Selbu er i hjerterota mi

– Vi har et stort behov for folk – både i administrasjonen og i produksjonen. SIFA trenger både fagutdannete og folk uten utdanning, sier Arnt.

– Er du praktisk anlagt og har lyst til å jobbe, så skal jeg klare å finne en jobb til deg. Har du dette på plass, så kommer du langt hos oss. Her skal du få spennende og varierte arbeidsoppgaver – og muligheten til å utvikle deg, legger han til avslutningsvis.

– Selbu er i hjerterota mi