I over 40 år drømte Geir om å flytte hit

Geir Hanssen har siden tenårene drømt om å flytte til Selbu. Nå har han gjort drømmen til virkelighet, og det er ingen tvil om at den fartsglade trondhjemmeren stortrives i sitt nye hjem ved Selbusjøen.

Geir Hanssen er vokst opp på Tyholt i Trondheim, og har bodd mesteparten av livet sitt i byen, men kjærligheten til Selbu har han hatt i mange år.

– Mamma og pappa bygde hytte ved Hersjøen i Selbu i 1960, og der tilbrakte vi mye tid i oppveksten. Jeg overtok hytta etter hvert og den blir fortsatt flittig brukt. Det er et fantastisk område med flott natur, sier Geir.

Det er tydelig at hyttelivet i Selbu satte sine spor i trondhjemmeren.

– Jeg har vel sagt siden jeg var 17-18 år at jeg ville bo i Selbu en dag. Det tok litt tid, men det ordnet seg til slutt, sier Geir med et smil.

– Ikke plass til dette i Trondheim

Husk lyd!

- Lite drømmehus

I 2021 flyttet han nemlig inn i det han kaller et mini-gårdsbruk på Selbustrand.

– Jeg vil jo si at jeg har et lite drømmehus. Koselig kjøkken, spisekrok, og fin beliggenhet med utsikt over Selbusjøen. Alt dette til en veldig fin pris sammenlignet med Trondheim. Et hus for 4 millioner her, går fort for 12 millioner i byen, sier Geir.

Han er faglig leder i ABES Trafikkskole, utdannet bilmekaniker og er i tillegg en ivrig motorsykkel- og snøscooter-entusiast. Derfor har han fått på plass en garasje der han kan dyrke sine fartsfylte hobbyer.

– Det er godt å ha denne plassen hvor jeg kan få holde på med det jeg liker, sier Geir.

– Selbu er jo et eldorado for friluftsliv. Det er også et eldorado for folk som liker motorsykler og snøscooter. Det er mange fine løyper her, og en viktig grunn til at jeg trives så godt, legger han til.

Geir har hobbyen sin som jobb. I vintermånedene har han opplæring til klasse S – snøscooter-lappen – i Selbu.

ABES Trafikkskole har nemlig lokaler i både Selbu og i Trondheim, og om sommeren har han kontor ved Leangen i Trondheim. Dermed blir det litt pendling på Geir – noe han mener er problemfritt.

– Jeg kjører stort sett over Mostadmarka og Jonsvannet. Der er det mindre trafikk og veier som jeg liker å kjøre på, sier Geir.

– Det er mye kjedeligere å sitte på en buss fra Tiller til Leangen, enn å kjøre denne ruta. Det er i hvert fall min mening, legger han til og sier at han bruker rundt 45 minutter på vei til jobb.

– Selbu er i hjerterota mi

Husk lyd!

Kommune i vekst

Han oppsummerer året sitt som selbygg på følgende vis;

– Jeg storkoser meg!

Han forteller at det er flere gode grunner til at han valgte Selbu i voksen alder. Gode hytteminner er viktig og hobbyen likeså, men det hjelper også at han føler seg velkommen i bygda.

– Jeg vet ikke hva jeg ikke liker med Selbu, flirer han.

– Det er utrolig fine folk som bor her. Det er stille og rolig, ikke noe stress og bymas. I tillegg er det enkelt å komme seg til for eksempel Trondheim eller Stjørdal, hvis man ønsker det, legger han til.

Geir trekker frem at Selbu er en kommune som satser, og er spent på fremtiden til kommunen.

"Selbu er i vekst og det er mange spennende planer i tiden fremover. Jeg håper at det frister både flere hyttefolk og ikke minst tilflyttere"

GEIR HANSSEN

– Finnes ikke finere plass

For folk som er nysgjerrige på livet i Selbu finnes det god hjelp. Selbu Vekst – kommunens hjelpende hånd til deg som ønsker å flytte til Selbu, kan bistå med gode råd og hjelp til å finne tomter, eiendommer, boliger og arbeidsmuligheter til folk.

– Det er typisk Selbu. De er frempå og enkle å ha med å gjøre. Hvis man lurer på noe, så er det bare å spørre om hjelp, sier Geir.

Til tross for at han nå bor i Selbu, så liker han seg fortsatt best på hytta ved Hersjøen.

– Det finnes jo ikke finere plass. Her har du både fjell og vann rett i nærheten. Det er ingenting som slår å sitte ute en sen sommerdag og se på solnedgangen her. Det er balsam for sjela, sier Geir.

– Og forhåpentligvis får vi også på plass noen scooterløyper her i fremtiden. Da blir det helt perfekt, legger han til med et smil.