Flytta fra Trondheim – fant drømmetomta i Selbu

Thor Øyvind og Christina Hansen ønsket å bo landlig, og samtidig ha tilgang til et rikt aktivitetsliv. Nå stortrives familien i sitt nye hus i Selbu.

Vi møter Thor Øyvind og Christina Hansen i sitt nye hjem, mer eller mindre på toppen av Selbu. I februar 2021 pakket de koffertene og forlot Strindheim og byen til fordel for mer landlige omgivelser.

Og de er klare på at de ikke angrer på flyttevalget.

– Tiden frem til nå har gått over all forventing, det må vi si. Vi stortrives her i Selbu og ser frem til å nyte årene som kommer her, sier paret i sitt flotte hus i Åsvegen.

Her bor de sammen med barna Frederik på 4 år og lille Johanna på 9 måneder. Men hvordan har det seg at en strindheimsgutt og en danske endte opp i Selbu? Det finnes mange gode grunner til nettopp det.

Forelsket seg i Selbu

Thor Øyvind og Christina er begge svært glad i friluftsliv, og det var i Selbu paret møttes for første gang. – Vi fant hverandre da vi gikk Pilegrimsleden i 2013 – men det er ikke årsaken til at vi flyttet hit – det er bare en morsom tilfeldighet, smiler Christina.

– Jeg er fra Trondheim, og hadde egentlig et veldig perifert forhold til Selbu. Bortsett fra pilegrimsturen, så har jeg kun vært her i forbindelse med noen fotballkamper da jeg var ung. Så det er et nytt og godt bekjentskap, sier Thor Øyvind.

Det var i Selbu det startet, men det tok nesten ti år før de endte opp som selbygger. Paret flyttet sammen i Trondheim i 2015, og valget falt på Strindheim, der Thor Øyvind selv har vokst opp.

Da jeg vokste opp var Strindheim utkanten av Trondheim, ganske landlig. Sånn er det jo ikke lenger, men både jeg og Christina drømte om å bo slik igjen, legger han til.

Da sønnen Frederik kom til verden i 2017 kom tankene om å gjøre denne drømmen om til virkelighet. Hvor deres nye hjem skulle være, var ikke skrevet i stein, men de hadde noen kriterier.

-Det var mange ting som klaffet med Selbu

– Da vi bodde i Trondheim, brukte vi ikke sentrum så mye. Vi brukte mer tid på å reise ut på turer. Vi ønsket ikke å bo så langt unna Thor Øyvinds familie i Trondheim, og vi ønsket oss god tilgang til flotte naturområder. Det var mange ting som klaffet med Selbu, sier Christina.

– At det i tillegg er i nærheten av Stjørdal og flyplassen var også veldig fint. Jeg får mye besøk av familien min fra Danmark, legger hun til.

Drømmetomta

Skjermbilde 2023-02-03 kl. 12.30.59

Dermed var valget tatt, og de begynte å se etter sitt nye hjem i Selbu. Men de trengte litt hjelp på veien.

– Først så vi på hus, men det var ikke så mye til salgs. Derfor begynte vi å se på tomt, og vi fant drømmetomta gjennom nettsiden til Selbu Vekst, sier paret.

Selbu Vekst er et utviklingsselskap som jobber for at kommunen skal være et attraktivt sted å bo, besøke og jobbe i.

I videoen nederst i saken kan du se hva de kan hjelpe deg med.

Så hva var det som gjorde at de falt for nettopp denne tomta?

– Vi valgte denne tomta fordi det er nært barnehager og skoler, men den spektakulære utsikten var en stor bonus, forteller paret. – Når vi først skulle flytte ut av Trondheim, så ønsket vi oss god utsikt. I hvert fall når tomteprisene er såpass lave som de er her, legger Christina til.

Fin tomt, et moderne og flott hus, nærhet til naturen, og skoler og barnehager rett i nærheten. Det var mye som klaffet, som Christina sier, men det var også en annen grunn til at de endte opp her.

Selbu er en kommune som satser på vekst. De ruster opp skolene, bygger ut boliger og hyttefelt, og det er mye spennende som skjer innenfor næringslivet her. Det var også en viktig faktor for oss – at det er en levende kommune, sier Thor Øyvind.

Vil du bo i Selbu? Trykk her!

Ble overrasket

Tiden i Selbu så langt har levert over all forventning. Men det er én ting som har overrasket dem spesielt i løpet av tiden de har bodd her.

– Det vi ble mest overrasket over er folkene som bor her. Det er en veldig åpen og trivelig kommune. Selbygger bli kanskje sett på som litt trauste, men vår oppfatning er stikk motsatt. Vi føler oss utrolig velkomne her, rett og slett, sier Thor Øyvind.

– Vi er jo ganske åpne folk selv, så det hjelper kanskje på, men vi kommer utrolig godt overens med folkene i nabolaget vårt. Og møter vi på folk, hilser de fleste og slår av en prat, legger Christina til.

I denne flotte lesekroken finner familien roen. Hvis boka er kjedelig, så er det bare å nyte utsikten og stillheten.
I denne flotte lesekroken finner familien roen. Hvis boka er kjedelig, så er det bare å nyte utsikten og stillheten.

Etter kun noen måneder i Selbu ble Frederik storebror da Johanna kom til verden. Tiden som småbarnsforeldre har gått smertefritt.

– Jeg har blitt del av en trivelig barselsgruppe her. Jeg har gode trillevenner, vi går mye på tur sammen og er med på babysvømming. Det er helt topp, smiler Christina.

Stadig flere gjør som Christina og Thor Øyvind. Innbyggertallet i Selbu øker, og Selbu vekst har et hårete mål om en prosents befolkningsvekst per år.

For familien Hansen er det ingen tvil om at flere burde vurdere muligheten:

– For det første, så får du veldig mye hus for pengene dine her. Men det viktigste er at du kan bo et sted med et rikt aktivitetsliv, med flotte turområder, det er nært storbyen, og samtidig kan du søke stillheten hvis du ønsker det. Vi kunne ikke ha flyttet til et bedre sted, sier Thor Øyvind og Christina avslutningsvis.