Martha (26) tok med seg familien hjem til Selbu

Etter flere år utenbygds tok Martha Overvik med seg samboeren Nicklas Gilland og barna Simen og Julian hjem til Selbu. Nå har familien store drømmer for fremtiden.

Vi møter familien oppe i bakkene på Overvik i Selbu. Inne i hjemmet sitt har familien en fantastisk utsikt over Selbusjøen. En utsikt som Martha har sett i hele oppveksten – hun tilbragte sin barndom noen hus lengre opp i bakken. – Jeg hadde det utrolig fint i Selbu, og vi ønsker jo at barna våre, Simen og Julian, skal få oppleve det samme, sier Martha.

Samboeren Nicklas er fra Meråker, og har med det ikke det samme forholdet til kommunen som Martha, men 28-åringen forteller at de trives godt her. – Det er jo et veldig fint område. Stille og rolig, gode oppvekstsvilkår for barna og naturen er lett tilgjengelig. Vi trives best på bygda, sier Nicklas. – Samtidig er det utrolig mye som skjer i kommunen. Både for store og små. Det virker som en kommune som satser.

Aktiviteter i fleng

Husk lyd!

Skal bygge hus

Tidligere har familien bodd i Malvik og Stjørdal, før de høsten 2022 flyttet til Selbu. Paret oppsummerer den korte tiden slik: Den har vært ganske innholdsrik, for å si det slik. Vi har vært mye ute sammen med ungene. I tillegg har vi mye familie og venner rundt oss, så det har vært full fart. I dag leier de et flott hus med en like flott utsikt. Familien har fremtidsplanen klar: – Drømmen er å bygge et hus om to til tre år. Vi er veldig glade i området og har sett på flere tomter i gangavstand herfra, sier Martha og Nicklas.

– Og det skader ikke at vi får bygge et helt nytt hus akkurat slik vi vil ha det, til samme pris for en tomt i Trondheim, legger Martha til. I tillegg til at det er vakkert her, så har området også andre gode kvaliteter. – Barna trives utrolig godt. Her får de være så mye ute som de vil, og i tillegg er det flere barn her i samme alder, sier Martha.

– Og det skader ikke at vi får bygge et helt nytt hus akkurat slik vi vil ha det, til samme pris for en tomt i Trondheim.

– Fint for ungene

Mye har forandret seg i kommunen siden Martha vokste opp her. Et av de nyeste tilbudene i kommunen har blitt et yndet utfluktsmål for Martha, Nicklas og barna. Vi blir med familien på en tur på Årsøya, et stort og nytt rekreasjonsområde i Selbu. Her finner du blant annet turstier, lekeapparater, frisbeegolf, trampoliner, sykkelbaner og en liten trolløype for barna.
– Vi drar hit ofte. Julian synes det er veldig artig, og hver helg spør han om vi skal ta turen. Det er også fint å gå her sammen med venner. Det har blitt et samlingspunkt, sier Martha.

 

– Bra å være ute

Hun forteller at flere av hennes venner på vei «hjem» til Selbu etter å ha bodd utenbygds i noen år.

– Det har blitt en liten trend, vil jeg si. Jeg for min del hadde aldri trodd at jeg skulle flytte hjem til Selbu. Men så fikk jeg barn og så savnet jeg alt det kommunen hadde å by på, sier hun med et smil.

Nettopp det var en av grunnene til at hun ville flytte hjem igjen. Stadig flere flytter til Selbu, og selv om man ikke har et nettverk her fra før, mener Martha at tilflyttere blir tatt imot med åpne armer. – Vi fikk et brev fra ordføreren i postkassen da vi flyttet hit. Der ble vi ønsket velkommen og fikk informasjon om hva kommunen har å by på. Det var veldig overraskende, og man føler seg jo velkommen, sier Martha. – Folk i kommunen er veldig imøtekommende, så jeg tror folk vil bli tatt godt imot og finne seg til rette kjapt, legger hun til.

– Et godt valg

I tillegg finnes Selbu Vekst – kommunens hjelpende hånd til deg som ønsker å flytte til Selbu. De kan bistå med gode råd og hjelp til å finne tomter, eiendommer, boliger og arbeidsmuligheter til folk. Martha og Nicklas mener at det er et genialt tilbud: – Alle kommuner burde ha et slikt tilbud. I tillegg til å hjelpe folk med å finne et sted å bo og arbeid, så bidrar de også til aktivitet i kommunen.

For Nicklas og Martha er det ikke noen tvil – de trives best på bygda, men synes også det er kjekt å ha Trondheim og Stjørdal lett tilgjengelig. Selbu er jo sentralt med tanke på flyplass, tog og byliv. Jeg jobber i Stjørdal og pendler hver dag, det er ikke så langt, sier Nicklas.

I tillegg åpner det støtt og stadig nye tilbud og kafeer her i Selbu – det setter jeg pris på. Hvis du ønsker å bo et sted med gode oppvekstsvilkår for barna, godt naboskap, flott natur og flust av aktiviteter for store og små, så er Selbu et godt valg, legger Martha til.